Gå til hovedindhold

Børn og unge

Mange børn og unge oplever at de har svært ved at snakke med kammerater om problemerne der hjemme og så kan det være godt at snakke med nogle voksne om det der sker i familien.

Indhold

  Det kan være svært at snakke om

  Det er vigtigt at du finder en at tale med, for det er ikke godt for dig at være alene med alt det der er svært.
  Det kan være at du har en voksen som du er rigtig glad for, en bedsteforældre eller onkel og tante. Den voksne kan være en lærer, en pædagog eller en sundhedsplejeske. Det kan også være, du har en rar nabo, eller måske vil du hellere tale med en rådgiver.

  Alkohol kan ændre forældres humør

  Alle mennesker ændrer sig, når de drikker. De kan blive vrede, skælde ud og råbe højt. De kan blive triste og græde. De kan være glade og grine det ene øjeblik – og blive rasende og råbe i det næste øjeblik. Og så kan de pludselig falde i søvn.
  Det kan være rigtig svært for børn og unge at forstå hvad der sker og nogle børn og unge tror at det er deres skyld at mor eller far kommer til at drikke for meget.

  Det er aldrig børns skyld

  Det er aldrig børns skyld, hvis forældrene kommer til at drikke for meget. Der er ikke noget af det børn gør, der får voksne til at drikke og der er heller ikke noget børn kan gøre for at få dem til at lade være. Det er kun den der kommer til at drikke for meget, som kan ændre ved det. Mange børn tænker, at hvis de bare havde opført sig på en anden måde eller havde passet bedre på, så ville de voksne ikke drikke så meget! Det er ikke rigtigt, det er de voksnes ansvar.

  DET KAN VÆRE SVÆRT

  Du kan ringe til rusmiddelscentret og snakke med en voksen, der ved noget om, hvordan børn har det, når de bor i en familie hvor far eller mor kommer til at drikke for meget eller bliver afhængig af andet rusmiddel.
  Telefon nr. 7376 8216. E-mail: rusmiddelcenter@aabenraa.dk

  MEN DU KAN GODT FÅ HJÆLP, SÅ DU IKKE ER ALENE

  Du kan også komme hen til rusmiddelcentret uden at du har ringet først eller måske får du en anden voksen til at gå med dig eller tage kontakt til os.

  Du kan også gå hen på kommunen, så kan de hjælpe dig der.